Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Kreditchef & riskcontroller till Orusts Sparbank

Orusts Sparbank grundades 1887 och är idag Bohusläns största och mest solida bank. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö med kollegor som är bankens största tillgång. Alla beslut fattas lokalt och genom att stödja samhällsnyttiga projekt bidrar vi till tillväxt och utveckling i vårt område. Som arbetsgivare är vårt mål att få dig att växa både som person och i yrkesrollen genom att motivera och skapa bästa förutsättningar för att du ska lyckas nå våra mål.

Om tjänsten

Som kreditchef har du det övergripande ansvaret för att säkerställa kvalitet, lönsamhet och effektivitet i kreditprocessen och att detta sker i enlighet med gällande regelverk. Du ansvarar för att en god kreditkultur och kreditkompetens hålls och utvecklas inom banken.

 

Som kreditchef ansvarar du för löpande analys av bankens kreditportfölj, intern rapportering samt deltar vid kreditbeslut.


I din tjänst ingår även arbete som riskcontroller. Riskhantering utgör en viktig och central del av bankens verksamhet. Där har du en nyckelroll i säkerställandet av att banken har en effektiv och god riskhantering i linje med bankens strategier och regelverk.

 

Du fungerar som ett viktigt stöd till chefer och medarbetare när det gäller kompetensfrågor inom kredit- och riskområdet.

Om dig

  • Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, eller motsvarande kompetens samt gedigen erfarenhet av att arbeta med krediter i bank. Du har goda kunskaper inom kreditberedning, kreditbedömning, riskhantering och erfarenhet av obeståndshantering.
  • Du tycker om att arbeta självständigt under eget ansvar.
  • Du har hög datormognad samt goda kunskaper i Excel.

 

Som person är du pedagogisk, strukturerad och noggrann samt har god analytisk förmåga.

 

Du har förmågan att hitta lösningar på komplexa frågor. Du drivs av att skapa förbättring och effektivisering och har känsla för affären.

 

Tjänsten innebär en central roll i en av Sveriges starkaste banker och erbjuder ett omväxlande arbete inom kredit- och riskområdet.

Din ansökan


Välkommen med din ansökan till annelie.olsson@orustsparbank.se senast den 28 februari.

Ytterligare information

Annelie Olsson, personalchef, telefon 0304-345 14 eller e-post 

 

Elisabeth Lidqvist, facklig representant telefon 0304-345 09