Hoppa till huvudinnehåll

31 föreningar tog del av #levandeorust

Föreningsstöd #levandeorust

Under namnet #levandeorust lanserade vi i Orusts Sparbank ett föreningsstöd för att mildra konsekvenserna till följd av covid-19. 

Totalt avsattes en och en halv miljon kronor och slutligen blev det nästan 8000 medlemmar fördelat på 31 föreningar som tog del av pengarna.

 

Stödet var öppet för alla föreningar och näringslivsfrämjande organisationer i Orust kommun att söka. Än vet vi inte fullt ut hur ön påverkats, men ansökningarna som kom in vittnade om att 2020 har varit ett tufft år för många.

Monica Knutsson Friman, Stenstugans Vänner, med check från föreningsstödet Levande Orust.
Monica Knutsson Friman, Stenstugans Vänner.
Tova Wendin,Ann-Margreth Rydén och Lina Wendin, T/S Westkust med check från föreningsstödet Levande Orust.
Tova Wendin,Ann-Margreth Rydén och Lina Wendin, T/S Westkust.
Sara Johansson, Torp Goif, med check från föreningsstödet Levande Orust.
Sara Johansson, Torp Goif.

Men trots inställda evenemang, uteblivna hyresgäster, färre turister och publikfria idrottsevenemang så möttes vi på vår resa av idel positiva föreningsmänniskor. 

 

Orust rikt på skatter

Att åka runt och träffa dessa ideella krafter och få en inblick i verksamheterna har varit lärorikt, spännande och väldigt roligt.

 

Vilka skatter Orust besitter!

 

Tack för det arbete ni lägger ner i era föreningar. Att trots allt hålla lågan och energin uppe är det som tar oss framåt.
Orusts Sparbank har verkat på ön sen 1887 och har alltid arbetat för att skapa möjligheter för människor och företag och utvecklas. Dels som kunder i banken, dels genom att stödja idéer, projekt och föreningar som gör Orust bättre.
Vår främsta drivkraft är att verka för bygden och alla som bor här. Det gör vi bäst tillsammans med er.

 

Tillsammans för ett levande Orust.