Hoppa till textinnehållet

Minska din miljöpåverkan

Vår verksamhet påverkar miljön på många sätt. De val du gör som bankkund har en stor betydelse. Därför har vi tagit fram flera produkter och tjänster som bidrar till en minskad miljöbelastning. Här hittar du information om några av dem. Fråga efter miljöprodukter nästa gång du är inne hos oss så kan vi tillsammans ta ett steg mot en bättre miljö.

Hållbart sparande

Genom att spara i ansvarsfulla placeringar kan du påverka på flera olika sätt. Hos oss hittar du, förutom ideella fonder där du gör en insats genom att stödja ideella organisationers arbete, många andra typer av ansvarsfulla placeringar. Här finns fonder som har särskilda krav på etik, socialt ansvar och miljöarbete samt fonder som investerar i miljöteknik.

Hållbart sparande

Betala räkningar

Visste du att du genom att betala dina räkningar i vår Internetbank eller med Autogiro bidrar du till att minska din påverkan på miljön. Dels minskar du dina egna transporter och dels minskas transporten av post. Många företag erbjuder idag även möjligheten att få sina räkningar direkt i Internetbanken och därmed minska både pappersåtgång och transporter ytterligare.

Internetbanken för privatkunder

Apparna för unga och privatpersoner

e-faktura

Swisha

Swish är ytterligare en tjänst du kan använda dig av för att minska cirkulationen av kontanter i samhället. Med Swish kan du skicka pengar direkt till någon, oavsett bank, med din mobiltelefon.

Swish

Betala med kort

Genom att betala med kort är du med och bryter kontantcirkeln. Kontanter cirkulerar hela tiden i vårt samhälle och transporteras till banken - till konsument - till affären - till transportföretaget - tillbaka till banken. Denna kedja av transporter bidrar till en negativ påverkan på vår miljö. Genom att betala med ett bankkort eller betal- och kreditkort kan du vara med och bryta kontantcirkeln.

Våra kort