Upp till 8 000 kronor i ersättning och kristerapi vid mobbning

Mobbningsskyddet ingår i Hem- och Villahem och gäller för barn och ungdomar under 20 år som omfattas av försäkringen och som drabbats av upprepad mobbning eller kränkande behandling i skolan. Det kan till exempel vara att bli retad, slagen eller utfryst eller kränkningar som sker på nätet. Mobbningsskyddet kan ge ersättning med upp till 8 000 kronor per upprepad skadehändelse, högst en gång per försäkrad och försäkringsår.

Den som blir traumatiserad på grund av mobbning har också rätt till 10 behandlingar kristerapi. Det gäller både den drabbade och övriga som omfattas av försäkringen.

Orusts Sparbank är försäkringsförmedlare och Tre Kronor försäkringsgivare för hemförsäkringarna.

Näthjälpen

Om mobbningen innefattar kränkande bilder och kommentarer på nätet kan du också kontakta Näthjälpen. Där kan du få hjälp med detta. Näthjälpen erbjuds i samarbete med Tenerity.

Näthjälpen

Kontakt

Du är välkommen att ringa Tre Kronors support och anmäla skada om ditt barn har blivit utsatt för mobbning. Telefontider måndag till fredag 08.00-17.00.
Telefon: 0771- 23 33 33

Näthjälpen går att ringa dygnet runt, året om för att få råd och stöd. Kvalificerade handläggare finns på plats måndag till fredag 09.00-17.00.
Telefon 0770-45 60 24

Läs mer om mobbingskyddet i hemförsäkringens försäkringsvillkor;

Mobbningsskyddet (pdf)

Teckna hemförsäkring