Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Juridisk trygghet för dig och din familj

Football match with children and adults.

Alla behöver juridisk hjälp ibland. Vi samarbetar med avtal24 som erbjuder juridiska tjänster online eller med jurist på telefon. Vad gäller när man flyttar ihop och blir sambo? Hur ska man tänka om man betalat olika mycket i kontantinsats? Vad innebär arvsreglerna och hur fördelas tillgångarna vid en separation? Detta är frågor som avtal24 kan hjälpa till med och som kund i Orusts Sparbank får du 20 procent rabatt på samtliga avtal.

Juridisk hjälp var och när du vill

Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. Hos avtal24 kan du enkelt och tryggt skriva bland annat samboavtal, äktenskapsförord och testamente online eller tillsammans med jurist via telefon- eller videomöte.

Förutom en kostnadsfri juridisk rådgivning tillsammans med en jurist, får du som kund hos Orusts Sparbank 20 procent rabatt på avtal som du skriver online eller tillsammans med en jurist.

Trygghet för dig och dina nära

Besök något av våra kontor, så hjälper vi dig att boka ett möte. Eller så skapar du enkelt ett konto på vår partnersida:

 

 1. Registrera dig på www.avtal24.se/orustsparbank. Du förbinder dig inte till något i samband med registreringen.
 2. Boka en kostnadsfri inledande rådgivning tillsammans med en av våra jurister för att få en bild av din juridiska situation och vilka behov du kan tänkas ha.
 3. Skriv enkelt de avtal just du behöver.

Juridisk hjälp online

Skriv dina avtal online dygnet runt eller tillsammans med en jurist via telefon eller videosamtal.

 

 • Kostnadsfri behovsanalys
 • 20 procent rabatt för Orusts Sparbanks kunder
 • Fasta priser - du ser priset i prislistan
 • Avtalsförvaring av olika typer av dokument
 • Översättning av dokument till olika språk

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon går bort

  Det är mycket sorg när du förlorar en anhörig. Då vill man inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvsskiftet vilket underlättar allt för hela familjen.

Vill du ha juridisk rådgivning för ditt företag?